Certificeret webshop
Nem og gennemskuelig handel
Sikker betaling
Køberbeskyttelse på op til 10.000 kr.
Gavekort
Gavekort til Sweetdeal
En masse gode oplevelser venter med et gavekort til Sweetdeal – du vælger selv beløbet og gavekortet gælder i 3 år fra købsdato!

Marrakesh og Essaouira

NYHED: Oplev historien og kulturen på en 8-dages rundrejse i Marokko inkl. byrundture, dansk rejseleder m.m. Rejs fra CPH i nov.

Marrakesh og Essaouira

NYHED: Oplev historien og kulturen på en 8-dages rundrejse i Marokko inkl. byrundture, dansk rejseleder m.m. Rejs fra CPH i nov.

Essaouira og Marrakesh tilbyder en unik blanding af historisk rigdom, kulturel dybde og naturlig skønhed og udgør tilsammen et smukt vindue til Marokkos kultur og historie.

 

Essaouira emmer af historie og er en charmerende bohemeby, som ligger lige ud til Atlanterhavet. Byens fredfyldte atmosfære understøttes smukt af den velbevarede medina, der er på UNESCOs verdensarvsliste, og af de hvide huse med blå døre og vinduer, de smalle gader og de brusende bølger, der slår ind over byens fæstningsværker.

 

Marrakesh er også kendt som "Den Røde By" på grund af sine okkerfarvede mure og er en pulserende metropol, der byder på en overdådig blanding af tradition og modernitet. Byens hjerte er den travle Djemaa el-Fna-plads, hvor slangetæmmere, gøglere og gadekøkkener skaber et livligt og uforglemmeligt skuespil, og derudover byder byen på et hav af seværdigheder.

 

Særligt for denne rejse:

 • Oplev det bedste af Marokko med en rundrejse, som både tager jer til Essaouira og Marrakesh
 • Essaouira er en afslappet og fredfyldt by ud til Atlanterhavet, og Marrakesh har et livligt leben og et væld af spændende seværdigheder
 • Med dansk rejseleder 

 

Rejsen inkluderer:

 • Fly fra København til Marrakesh t/r
 • Mad og drikkevarer på flyet t/r
 • 23 kg indtjekket bagage og 8 kg håndbagage
 • Velkomst fra Younes Rejsers repræsentant i Marrakesh lufthavn
 • Transfer til Essaouira
 • Udflugt på vejen til Essaouira: Se hvordan argan-olien bliver produceret
 • 3 overnatninger på Riad El Madina i Essaouira
 • Udflugt i Essaouira: Byrundtur, hvor I skal opleve medinaen, en borg, kunstgalleri Damgaard, den jødiske bydel og Simon Attias Synagoge
 • Transfer til Marrakesh 
 • 4 overnatninger på 4* Kasbah Alili i Marrakesh 
 • Udflugter i Marrakesh: Tre byrundture, hvor I skal opleve El Bahia Paladset, Ali Ben Yussef Madrassa, Koutoubia moskeen, basaren og Djemaa el-Fna pladsen samt Jardin Majorelle haven og Le Jardin Secret haven
 • Transfer til Marrakesh lufthavn
 • Morgenmad på dag 2-8
 • Dansk rejseleder

 

Afrejse fra den 16. - 23. november 2024.

 

Sweetdealpris 8.950 kr. 

 

Prisen er pr. person ved 2 personer pr. værelse.

 

Tillæg og tilkøb

Aftales og afregnes direkte med Younes Rejser.

 • Enkeltværelsestillæg: 3.400 kr.
 • Tilkøb af aftensmad på dag 1-7: 1.900 kr. pr. person
 • Opgradering til anden Riad i Marrakesh:
  • Riad Alida: 2.250 kr. pr. person
  • Riad Daria Marrakesh: 2.550 kr. pr. person

 

Flyinformationer oplyses ved booking hos Younes Rejser.

 

Dagsprogram

Dag 1 - Afrejse fra Danmark

Efter flyvning fra København vil I blive modtaget i lufthavnen af den danske rejseleder, som tager jer med til Essaouira. Det vil tage ca. 2,5 time.

 

På vejen dertil laver I et stop, hvor der vil være mulighed for at få en lækker forfriskning. Derudover laver I et stop, hvor I skal se, hvordan den berømte Argan-olie bliver produceret. Vejen til Essaouira er nemlig spækket med en masse argan-træer - faktisk som det eneste sted i verden. Her vil der også være mulighed for at købe nogle skønne og lækre produkter med hjem i kufferten.

 

Når I ankommer til hotellet i Essaouira, tjekker vi ind.

 

Overnatning på hotellet.

 

Dag 2 - Essaouira

Efter morgenmad på hotellet byder dagen på en spændende byrundtur, hvor I skal ud og udforske den fascinerende kystby. Det er også i denne by, at der er blevet optaget noget til Games Of Thrones-serien. Byens bymidte er bilfri, så derfor vil det foregå til fods.


Det første sted, I skal opleve, er den populære medina med dertilhørende fiskehavn. Med sin charme med hvide vægge og blå døre er den rangeret som en af de smukkeste, og er derfor på UNESCO Verdensarvliste. I skal også besøge borgen, som ligger der. Medinaen bliver værnet med 3 store bymure, hvis byporte, man skal igennem for at komme ind i byen. De store volde skærmer byen for en del blæst ude fra havet, men samtidig er de også flotte, fordi de er så høje og velbevarede. På den ene side af volden, kan I opleve mange små souks (markeder), der ligger i læ.

 

I begår jer i byens smalle gader, hvor små caféer ligger rundt omkring. Byen charme og stil vil helt klart være magisk for jer, da den er bygget og indrettet i ægte orientalsk stil.

 

Byen indeholder mange små kunstgallerier, og I skal besøge et, som har en særlig betydning, fordi det er blevet startet af en dansker. I skal besøge Kunstgalleri Damgaard, hvor I skal se nogle fantastiske kunstudstillinger af lokale samt få jer en viden omkring den lokale Gnawa-kultur.


I Essaouira findes der flere forskellige kulturer, og en af dem er jødedommen. I skal derfor også besøge den jødiske bydel og Simon Attias Synagoge, som er en af de mest velbevarede jødiske seværdigheder fra tiden, hvor der boede mange jøder i byen.

 

I  skal også besøge nogle af de populære souks i byen.

 

Overnatning på hotellet.

 

Dag 3 - Essaouira

Der vil være morgenmad på hotellet, og derefter er dagen til fri disposition. Det er muligt at nyde dagen og få slappet af, eller måske tage på yderligere udforskning i denne skønne og magiske by. For dem, som lyster, kan man prøve forskellige former for vandsport, da byen er kendt for dette grundet den stærke vind. Det er også muligt at tage på en Quad-tur gennem sand, skov og klitter.

 

Overnatning på hotellet.

 

Dag 4 - Essaouira - Marrakesh

Efter morgenmaden tjekker I ud og bliver hentet af Younes Rejsers repræsentant på hotellet, hvorfra I kører til Marrakesh.


Når I ankommer til Marrakesh vil der først være tjek ind på hotellet, og efterfølgende tager I til Djemaa el-Fna-pladsen, hvor der er et leben uden lige. Her er blandt andet jonglører, dansere, slangetæmmere og appelsinjuice-vogne. Djemaa el-Fna betyder direkte oversat "moskeen eller forsamlingen af døden". Pladsen er kendt for at være et sted for offentlig henrettelse af besejrede oprørere eller kriminelle, hvilket er sket helt frem til det sidste århundrede. Det har også været et center for offentlige møder og optøjer. I dag er der konstant skiftende underholdning, som når sit klimaks ved solnedgang og fortsætter til sent om natten. Det er en plads, der giver et billede af den charmerende marokkanske folklore.

 

Overnatning på hotellet.

 

Dag 5 - Marrakesh

Efter morgenmaden udforsker I byen. I starter dagen med et besøg i El Bahia Paladset, som ligger i en 2-hektar stor have med luksuslejligheder tilfældigt placeret og med indre gårdhaver. Paladset er dekoreret af Marokkos bedste kunstnere i 1860'erne, som Storvesir Ahmed bin Moussa beskæftigede i 14 år for at bygge paladset. Det er et utrolig smukt palads, og her er der plads til sultanens enorme harem. Når man bevæger sig gennem paladset får man en rigtig god fornemmelse af livet i overklassen, og I ser også lokalerne, hvor sultanens harem boede. Det er desværre ikke hele paladset, der er åbent for offentligheden.

 

Efter en frokost på en lokal marrokansk restaurant fortsætter I til Ali ben Yussef Madrassa, som i det 14. århundrede og frem til det 19. århundrede var den højeste læreanstalt for islamisk lov i Marokko. Madrassaen er indrettet til over 800 studerende, som boede på 132 værelser, der er beliggende omkring en åben gård, og væggene er kunstfærdigt dekoreret med mosaikker, kalligrafi og udskåret cedertræ. De studerende levede således i eksklusive omgivelser, og når de fik deres eksamensbevis, gik de en fornem fremtid i møde. Enkelte rum er efterladt, så man kan få et indtryk af de studerendes liv i den strenge og ambitiøse skole.


På den anden side af gaden ligger Koutoubia moskeen. Den er et af de bedste eksempler på spansk-maurisk kunst, som kombinerer tilsyneladende enkelhed med fremragende håndværk og tilbageholdende luksus. Moskeens minaret hæver sig 252 meter op i luften og er helt sikkert en af de mest imponerende seværdigheder i Marrakesh.

 

Basarerne i Marrakesh er et sandt farveorgie med støj og aktivitet. De er som en lagerbygning af alle de rige skatte fra dette enorme og varierede land. Her findes alle de sølv-handlende i det ene hjørne, alle guld-handlende i det andet, og rækker af boder, der udelukkende sælger lædervarer, kobber varer eller smykker. Det er virkelig fascinerende at se håndværkere på arbejdspladsen samt forgyldning på læder eller indlægning af emalje-kapper på udsmykkede sølvdolke, kobberhamring, broderet silke eller udjævning af overfladen på cedertræborde.

 

I besøger også Djemaa el Fna pladsen og slutter turen, hvorfra I har mulighed for at gå på Café Glacier, en lokal og rustik café, hvor man kan sidde på terrassen med udsigt over pladsen (kun læskedrikke er tilgængelige).

 

Overnatning på hotellet.

 

Dag 6 - Marrakesh

Der vil være morgenmad på hotellet, og efterfølgende vil I blive hentet af jeres rejseleder, som tager jer med ud og ser nogle af de famøse haver i Marrakesh.


Den første som I skal besøge er Jardin Majorelle haven, som er en af de mest populære seværdigheder i byen. Haven er opkaldt efter den franske landskabsmaler, Jacques Majorelle, som bosatte sig i Marrakech i starten af 1920-erne. Jacques Majorelle samlede på planter fra hele verden, og det blev begyndelsen på Jardin Majorelle, der i dag huser 300 plantearter fra fem forskellige kontinenter. Man kan blandt andet opleve nogle kæmpe-kaktusser af en ganske anseelig højde. I den æstetiske have finder I også kvidrende fugle, rislende vand og en eksplosion af farver og eksotiske planter. Haven har været ejet af den franske designer Yves Saint Laurent, som i dag har fået spredt sin aske et sted i haven, som ikke er åben for offentligheden.


Den anden have I skal besøge hedder Le Jardin Secret haven, og den er åben for offentligheden for første gang i historien. Her vil I opleve oldgammelt og smukt arkitektur, imens I går rundt blandt smukke og duftende blomster til lyden af rindende vand og syngende fugle. Haven er delt op i to. Den ene del hedder den eksotiske have, som er fyldt med planter fra flere forskellige lande. Den anden del hedder den islamistiske have og er et helligt sted. som er skabt i traditionel stil.

 

Overnatning på hotellet.

 

Dag 7 - Marrakesh

Der vil være morgenmad på hotellet, og derudover er dagen er til fri disposition. Nyd livlige og unikke Marrakesh, og gå på opdagelse i byens gader.

 

Overnatning på hotellet.

 

Dag 8 - Afrejse fra Marokko

I spiser morgenmad på hotellet og tjekker ud. Herfra kører I sammen med repræsentanten fra Younes Rejser til lufthavnen, hvor der vil være afrejse tilbage til København.

 

Om Younes Rejser

Hos Younes Rejser har de 30 års erfaring i at sammensætte rejser, som sætter aftryk og efterlader minder. Det erfarne rejsebureau har hovedsæde i Danmark og sætter en ære i altid at følge sine gæster på nært hold, når de er afsted, så alle er sikrede en tryg rejse.

 

Rejsebureauets lokale guider udvælges efter både faglige og menneskelige kvaliteter, så I altid vil føle jer i gode og kompetente hænder, når I rejser med Younes Rejser.

 

Younes Rejser er medlem af Rejsegarantifonden nr. 2118.

 

Tryghed på rejsen

Alle rejsebureauer, vi samarbejder med, er medlem af Rejsegarantifonden og følger derfor Udenrigsministeriets vejledninger. Dette betyder, at hvis Udenrigsministeriet ændrer deres risikovurdering og fraråder rejser til dit rejsemål, efter du har købt rejsen, så kan rejsen ombookes eller annulleres.

Rundrejse til Marrakech og Essaouira

Her finder du os

Sweetdeal
Gammel Kongevej 60,16
1850 Frederiksberg C

Tlf: +45 82 82 00 04
kundeservice@sweetdeal.dk
CVR nr: 40066284

Om Sweetdeal

Tilbudsmail