Certificeret webshop
Nem og gennemskuelig handel
Sikker betaling
Køberbeskyttelse på op til 10.000 kr.
Gavekort
Gavekort til Sweetdeal
En masse gode oplevelser venter med et gavekort til Sweetdeal – du vælger selv beløbet og gavekortet gælder i 3 år fra købsdato!

Rundrejse i Baltikum

Tag på en spændende 7-dages rundrejse i Estland, Letland og Litauen med dansk rejseleder. Rejs fra CPH/BLL i juni.

Rundrejse i Baltikum

Tag på en spændende 7-dages rundrejse i Estland, Letland og Litauen med dansk rejseleder. Rejs fra CPH/BLL i juni.

Kom på en fascinerende rundrejse i de baltiske lande i sommeren 2024. På en rejse, der bringer jer fra Vilnius i Litauen over Riga i Letland til Tallinn i Estland.

 

Undervejs vil I opleve naturparker, slotte, guidede ture rundt i byerne, den unikke arkitektur og den storslåede historie samt det danske islæt i den baltiske historie. 

 

Rundrejsen er for jer, der vil mere end bare en storbyferie, og for jer, der gerne vil opleve noget, mens I er afsted - for det tør vi godt love, at I kommer til her.

 

Særligt for denne rejse:

 • Oplev Baltikum med et dansk/baltisk par, som er bosiddende i Riga
 • Kom helt tæt på baltisk historie, kultur og politik samt de betagende naturlandskaber
 • Bo på gode, centrale hoteller i de 3 hovedstæder, Vilnius, Riga og Tallinn

 

Rejsen inkluderer:

 • Fly fra København eller Billund til Vilnius og retur fra Tallinn
 • 8-10 kg håndbagage og en håndtaske pr. person
 • Transfer lufthavnen-hotellet t/r
 • 6 overnatninger på 3-4-stjernede hoteller i centrum af Vilnius, Riga og Tallinn 
 • Morgenmad alle dage
 • To 3-retters frokoster på slot og slotskro samt en 3-retters middag m. kaffe
 • Alle guidede ture som beskrevet med dansk/lettisk rejseleder
 • Transport i privat bus under hele rejsen
 • Diverse entréer

 

Vælg mellem følgende rejseperioder:

   

  København:

  • Den 4. juni - 10. juni 2024
   Sweetdealpris 6.990 kr. 

   

  Billund:

  • Den 4. juni - 10. juni 2024
   Sweetdealpris 6.890 kr.

   

  Prisen er pr. person ved 2 personer pr. værelse. 

   

  Tillæg og tilkøb

  Aftales og afregnes direkte med GG Tours.

  • Enkeltværelsestillæg: 1.650 kr.
  • Afbestillingsforsikring: Fra 395 kr.
  • Børn (0-11 år): 3.500 kr.
  • Mad m. vin på flyet (kun retur): 175 kr. pr. person 
  • Pladsreservationer i flyet med check ind-service: 150 kr. pr. person pr. vej
  • 1 indchekket kuffert á 20 kg t/r: 590 kr.
  • Opera i Riga eller Tallinn nationalopera, næstbedste kategori af billetter: 425 kr.

   

  Dagsprogram

  Dag 1 - Ankomst til Vilnius og middag

  I ankommer til lufthavnen i Kaunas eller Vilnius, hvor I bliver hentet og kørt til jeres hotel, hvor I bliver indlogeret.

   

  I har dagen på egen hånd, og om aftenen er der arrangeret fælles 3-retters middag, hvor I kan møde de andre deltagere (både fra Billund og København).

   

  Dag 2 - Guidet tur i Vilnius og Fristaden Uzipis

  Dagen starter med en 3-timers rundtur i Vilnius, som starter kl. 9.30 fra hotellet. Litauens hovedstad er med sine ca. 500.000 indbyggere en af de mindre hovedstæder i Europa, men det er en smuk by med en lang historie, og som byder på mange oplevelser.

   

  I kommer blandt andet igennem den gamle bydel, der huser mere end 1200 gamle renæssance- og barokbygninger samt intet mindre end 48 kirker, hvoraf I besøger flere. I skal blandt andet se Vilnius Katedral og den gotiske Sankt Anna kirke, der er så smuk, at Napoleon ville flytte den til Frankrig. Turen går også forbi Storfyrste Gediminas slot og Vilnius Universitetet, der er det ældste universitet i de baltiske lande.

   

  Herefter går turen forbi de jødiske bydele og ghettoer. Vilnius har en jødisk befolkning på over 200.000 indbyggere og blev af Napoleon døbt Nordens Jerusalem. Som afslutning på rundturen skal I besøge fristaten Uzupis, der er en gammel jødisk bydel, som i dag er blevet overtaget af kunstnere og intellektuelle og udråbt som fristat med eget parlament.

   

  Herefter er der tid på egen hånd til frokost og til at nyde stemingen i Vilnius. 

   

  Dag 3 - Afgang mod Letland med stop ved Korshøjen og Rundale

  Der er afgang mod Letlands hovedstad Riga fra morgenstunden. Undervejs på den knapt 300 kilometer lange rute gør I stop ved Korshøjen, der er et katolsk pilgrimssted i det nordlige Litauen, som har fået sit navn efter de cirka 100.000 kors, der pryder højen. Stedet har en lang og stærk historie på tværs af århundreder, og det er umuligt ikke at blive fascineret.

   

  I nyder en dejlig frokost, før I kører ind i Letland først på eftermiddagen. I kører til slottet Rundale, der er et af de smukkeste barokslotte i Nordeuropa – udtænkt af den samme arkitekt, der stod bag det verdensberømte vinterpalads i Skt. Petersborg. Slottet blev beboet af den russiske Zarinde Katharina og hendes ”Darling” Ernst Biron. Der er inkluderet entre til slottet, så I har mulighed for at se udstillingerne på slottet og gå en tur i den overdådige franske barokhave.

   

  Efter besøget på Rundale kører I til Baltikums midtpunkt og metropol Riga, hvor det forventes, at I ankommer til jeres hotel ca. kl. 18.00. Her bliver I indlogeret og får en kort introduktion til nærområdet.

   

  Dag 4 - Rundvisning i Riga

  Kl. 9.30, når I har spist morgenmad, kommer I på en guidet tur i det historiske ”Gamle Riga”, hvor I skal opleve det middelalderlige og gotiske Riga med domkirken, Gilderne, House of Blackheads, præsidentpaladset og den svenske port. I kommer naturligvis også forbi mere nutidige seværdigheder som nationalteatret, nationaloperaen, Richard Wagners Gade og frihedsmonumentet.

   

  Riga er på UNESCOs Verdensarvsliste på grund af sin unikke samling af Art Nouveau-arkitektur, der kendetegner en stor del af bygningerne i det centrale Riga, og her kommer i ligeledes forbi.

   

  Riga er en levende, dynamisk by med over en million indbyggere og et rivende kultur- og cafeliv, hvor det nye mødes med det gamle. Riga har bl.a. Europas største markedshaller, der siden Sovjettiden ikke har forandret sig. 

   

  Efter endt tur har I resten af dagen til at opleve Riga på egen hånd.

   

  Om aftenen kan der evt. arrangeres koncertbilletter, og ellers er der tid på egen hånd.

   

  Dag 5 - Afgang mod Estland, slotsfrokost m.m.

  I forlader Riga fra morgenstunden og sætter kurs nordpå mod Letlands hjerte ”Sigulda”, også kaldet for Letlands ”Schweiz” på grund af det kuperede terræn og den storslåede natur.

   

  Første stop bliver i Gauja Naturpark, der hører til blandt Baltikums absolut smukkeste naturparker. Naturparken ligger i et kuperet terræn, der er fyldt med storslået natur. Her skal I besøge Turaida, der er et fantastisk velbevaret korsridderslot, der har stået siden det 13. århundrede. Fra slottet er der en fantastisk udsigt over "gudernes have" og den smukke naturpark.

   

  Herefter går turen til det nyere slot Birinu, der i 1857 blev opført i neo-gotisk stil af en tysk baron. Her skal I nyde en lækker slotsfrokost i de imponerende omgivelser og naturligvis opleve slottet og den smukke slotspark.

   

  Efter at have passeret grænsen til Estland bliver der gjort holdt i den smukke kurby Pärnu i den nordlige del af Rigabugten, hvis der er luft i programmet.

   

  I ankommer til Tallinn omkring kl. 19, hvor I bliver indlogeret på jeres hotel og har aftenen på egen hånd.

   

  Dag 6 - Guidet tur i Tallin

  Som ved ankomsten til de andre hovedstæder startes førstedagen med en rundvisning i byen. I skal opleve Tallinns middelalder-bymur, Toompea-højen, slottet, der blev bygget af danskerne i 1219 og Den Danske Kongens Have, hvor Dannebrog faldt ned samme år.

   

  I kommer også til at se rådhuset, der er et af Nordeuropas bedst bevarede middelalderrådhuse, og Olav-kirken, der i middelalderen var Europas højeste bygning. Herudover kommer I forbi Helligåndskirken, Katarinas Kloster, Jomfrutårnet, den smukke Russiske Katedral, Gilderne og meget mere.

   

  Om aftenen kan der evt. arrangeres koncertbilletter, og ellers er der tid på egen hånd.

   

  Dag 7 - Hjemrejse 

  God tid til morgenmad og ekstra tid i Tallinn før der er arrangeret transfer til lufthavnen, hvor I sætter kursen mod Danmark efter nogle dejlige og oplevelsesrige dage i Baltikum. Der er opsamling på hotellet ca. 2,5 timer før jeres flyafgang.

   

  Mere om destinationerne

  Hertugdømme, Nordens Jerusalem og fristad

  Rejsen starter med fly til Litauen i syd, som i renæssancen var et hertugdømme med besiddelser i Tyskland, Østeuropa og helt ned til Sortehavet, og som i modsætning til sine baltiske naboer mod nord er en katolsk by, hvilket afspejles i den øst- og centraleuropæiske arkitektur. Den gamle bydel i Vilnius er en af de fineste og bedst velvarende Nord- og Østeuropa og huser flere end 1200 renæssance- og barokbygninger.

   

  Historiske Vilnius var en multikulturel storby med en blandet befolkning af Krimtatarer, kairaiter, polakker, tyskere, russere, ukrainere og en stor jødisk befolkning på over 200.000 mennesker. En af byens interessante seværdigheder, som I besøger er den tidligere jødiske bydel Uzupis, som er overtaget af kunstnere og intellektuelle og erklæret som fristad med eget parlament.

   

  Korshøje og barokslotte

  På vejen nordpå mod Letland er der stop i Kryziu Kalnas, "Korshøjen", som er et nationalt katolsk pilgrimssted i det nordlige Litauen. Stedet har fået sit navn efter de ca. 100.000 kors, som er placeret på en 60 meter lang høj. Korshøjen er en af de mest specielle seværdigheder i Litauen, og dens historie går helt tilbage til det 14. århundrede. Højen er flere gange uden held forsøgt ødelagt af bl.a. de sovjetiske tropper.

   

  Lige på den anden side af den lettiske grænse besøger I det fantastiske Rundale Slot, Katrines den II’s sommerresidens, opført af Francesco Rastrelli, som er arkitekten bag vinterpaladset i Skt. Petersborg.

   

  Lille Paris

  Riga, Letlands hovedstad med kælenavnet 'Lille Paris', er en af Østersøområdets allersmukkeste byer. Byen er grundlagt i 1201 af den tyske biskop Albert og blev sidenhen en af de mest betydningsfulde byer i Hanse-forbundet.

   

  Nordisk natur og middelalderborge 

  I kommer forbi Sigulda, der også er kaldet for Letlands 'Schweiz' på grund af sit kuperede terræn og storslåede natur. Her oplever I Gauja Naturpark med uspoleret nordisk natur, mystiske korsriddermiddelalderborge og fæstninger såsom Turaida Castle.

   

  Her faldt Dannebrog

  I Tallinn, Estlands hovedstad, som oversat fra estisk betyder 'Danskerbyen', faldt Dannebrog ifølge legenden ned fra himlen i 1219. Tallinn var under dansk herredømme i næsten 100 år, og det vidner bl.a. byens fæstningsanlæg 'Danskerborgen', verdens ældst bevarede middelalderrådhus, om.

   

  Byen er en af Europas ældste hovedstæder, grundlagt i år 1154, og er berømt for sin smukke velbevarede middelalderbykerne, som er på UNESCO's liste over Verdensarv. På den guidede tur rundt I byen besøger I bl.a. Peter I’s sommerslot Kardriorg og den berømte sangfestivalplads med plads til 30.000 sangere. Undervejs nyder I lokale, delikate egnsspecialiteter og oplever baltisk folklore, historie og kultur under kyndig vejledning af jeres lettiske, dansktalende rejseleder.

   

  Flyinformation

   

  Flytider København:

  • Afgang København kl. 12.20 (Ryanair)
   Ankomst Kaunas kl. 14.30
  • Afgang Tallinn kl. 12.55 (Finnair)
   Ankomst København kl. 16.15

   

  Flytider Billund:

  • Afgang Billund kl. 07.05 (Ryanair)
   Ankomst Vilnius kl. 09.55 
  • Afgang Tallinn kl. 20.20 (Ryanair)
   Ankomst Billund kl. 21.15

   

  Der tages forbehold for ændringer af flytiderne.

   

  Om GG Tours

  GG Tours ApS er et dansk rejsebureau med fokus på kvalitetsrejser i Skandinavien, Europa og USA. Gennem særaftaler med nogle af de bedste bureauer og hotelkæder i Europa kan GG Tours tilbyde helt unikke rejser til nogle af markedets bedste priser.

   

  GG Tours er medlem af Rejsegarantifonden nr. 2453.

   

  Tryghed på rejsen

  Alle rejsebureauer, vi samarbejder med, er medlem af Rejsegarantifonden og følger derfor Udenrigsministeriets vejledninger. Dette betyder, at hvis Udenrigsministeriet ændrer deres risikovurdering og fraråder rejser til dit rejsemål, efter du har købt rejsen, så kan rejsen ombookes eller annulleres.

  Rundrejse i Baltikum

  Her finder du os

  Sweetdeal
  Gammel Kongevej 60,16
  1850 Frederiksberg C

  Tlf: +45 82 82 00 04
  kundeservice@sweetdeal.dk
  CVR nr: 40066284

  Om Sweetdeal

  Tilbudsmail