Certificeret webshop
Nem og gennemskuelig handel
Sikker betaling
Køberbeskyttelse på op til 10.000 kr.
Gavekort
Gavekort til Sweetdeal
En masse gode oplevelser venter med et gavekort til Sweetdeal – du vælger selv beløbet og gavekortet gælder i 3 år fra købsdato!

Rundrejse i Jordan

10 dages program med fantastiske udflugter, halvpension og dansk rejseleder. Rejs fra CPH apr.

Rundrejse i Jordan

10 dages program med fantastiske udflugter, halvpension og dansk rejseleder. Rejs fra CPH apr.

Jordan er et fascinerende område i Mellemøsten, hvor I får oplevelsen af at rejse gennem tid og sted i et historisk vingesus. I kommer helt tæt på både kulturen, historien og naturen, når disse forenes i daglige udflugter i Moses' fodspor og på kamelryg gennem ørkenen.

 

Over Alle Bjerge tager jer med på denne oplevelsesrige rundrejse med dansktalende rejseleder gennem ørkenlandskaber og historiske mindesmærker. I vil se steder, der er uvirkeligt smukke - som taget ud af en film – og det er de faktisk også, da både ”Lawrence of Arabia”, ”Indiana Jones” og ”The Martian” er optaget her. 

 

Særligt for denne rejse:

 • Oplev det fascinerende Mellemøsten
 • Masser af udflugter i kulturens, historiens og naturens tegn
 • Erfaren og dansktalende rejseleder

 

Rejsen inkluderer:

 • Fly fra København til Amman og fly fra Aqaba til København 23 kg bagage og 8 kg håndbagage
 • 10 dages program med mange spændende udflugter 
 • Entré på alle nævnte udflugter
 • Jeep safari
 • Kameltur 
 • Overnatning i ørkenen
 • Overnatninger på gode 4* mellemklasses hoteller 
 • Halvpension: morgenmad og aftensmad
 • Dansktalende rejseleder
 • Lokalguide i enkelte lande

 

Rejseperiode:

 

Afrejse fra København den 30. april - 9. maj 2024:

 • Dobbeltværelse - Sweetdealpris 15.995 kr.
 • Enkeltværelse - Sweetdealpris 18.995 kr.

 

Prisen er pr. person. Der skal købes 2 værdibeviser for at bo på dobbeltværelse.

 

Ikke inkluderet i rejsen: 

 • Forsikringer (afbestillingsforsikring og rejseforsikring)
 • Øvrige måltider
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge. Beregn ca. 350 kr. 
 • Visum til Jordan: pt. 180 kr. for 1 indrejse og 480 kr. for 2 indrejser) 
 • Afrejseskat til Jordan: pt. 15 USD

 

Se flyinformation længere nede.

 

Dagsprogram

Dag 1 - Starten på et eventyr 

I påbegynder jeres store rundrejse til regionen med afrejse fra København om aftenen og har en mellemlanding i Istanbul, inden I begiver jer videre mod Jordans hovedstad Amman. Med sine godt 4 mio. indbyggere kan Amman godt virke overvældende ved første øjekast. Byen er Jordans kommercielle, industrielle og administrative centrum.

 

Dag 2 - Amman og Jerash

Efter en god morgenmad sættes kursen mod den gamle romerske by Jerash, der ligger 48 km nord for Amman. Jerash er knap 10.000 år gammel og blomstrede under de græske, hellenistiske, romerske og byzantinske perioder op til omkring år 749, hvor et stort jordskælv ødelagde det meste af byen. Der blev senere bygget et fort i byen, som blev indtaget i 1129 af Kong Baldwin d. 2. konge af Jerusalem som et led i det første korstog. Ottomanerne genopbyggede byen, og i nyere tid har man foretaget en masse udgravninger, der viser byens tidligere storhedstid. Det har givet Jerash tilnavnet ”Mellemøstens Pompei”.  

 

I skal naturligvis også se nærmere på Amman, og den gamle bydel, hvor der er et væld af spændende museer - herunder det arkæologiske museum, citadellet og amfiteatret. Alle steder man skuer, er der minder om en meget ældre tid. 

 

Måltider: Morgenmad og aftensmad. 

 

Dag 3 - Nebo bjerget og Madaba

På dag 3 skal I følge Moses fodspor op på toppen af Mount Nebo, hvor I kan skue ind i Det Forjættede Land. Har man før været i Israel/Palæstina, er det forunderligt at se området herfra. Moses døde iflg. traditionen på dette sted og menes at være begravet i området, men ingen ved hvor. Den smukke kirke på Mount Nebo er et besøg værd.

 

Efter I har set Det Hellige Land fra østsiden, får I i Madaba mulighed for at se det hele lidt fra oven. Det kan ikke andet end at gøre indtryk, når man ser på 2 millioner mosaikker, som over næsten 100 m2 udgør det ældste kort over Det Hellige Land. Helt tilbage fra byzantinsk tid i det 6. århundrede. De kunne næsten alle lokaliteterne korrekt dengang. Herefter fortsætter I mod Det Døde Hav dybt inde i Jordan dalen. Det er den laveste vandoverflade på Jordkloden. 

 

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

 

Dag 4 - Det Døde Hav

Efter et par dage med masser af oplevelser er der mulighed for at nyde en fridag ved Det Døde Hav. Med et saltindhold på hele 30 % og sine 400 meter under havets overflade befinder I jer på det laveste punkt i verden. Det Døde Hav, som egentlig er en sø, indbyder til bare at ligge og flyde i overfladen og have den gode følelse af livet. 

 

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

 

Dag 5 - Korstogsborg og middag hos lokal familie

På en sidevej til Kongevejen, 190 km syd for Amman, står en imponerende borg som en ensom påmindelse om korshærenes magt i området. Som kronen på en bjergtop rejser den sig over en lund af frugttræer. I dag er den kendt som Shobak, men for korsfarerne var den kendt som ”Mont Real” eller ”Mons Regalis” fæstningen på det kongelige bjerg. Bygget i 1115 af Kong Baldwin af Jerusalem for at bevogte vejen fra Damaskus til Egypten. Den majestætiske fæstning var den første af en række højborge i det Latinske Kongerige af Jerusalem. 

 

Den bedste måde at komme ind på de lokale og få en autentisk oplevelse er netop ved at spise i et lokalt hjem. At modtage gæster er en stor ære i den jordanske kultur, og I vil straks mærke en ægte glæde og gæstfrihed, som værten møder jer med, når I skal til middag hos en lokal familie. 

 

Måltider: Morgenmad og aftensmad. 

 

Dag 6 - Petra

Denne dag bliver en fryd for øjet. Efter en lille halv times spadseretur gennem den snævre kløft flankeret af 80 meter høje klipper, står I pludselig foran et af verdens underværker – underskønne Petra! Her ved det 40 meter høje Al Khazneh tempel, kan man ikke lade være at spørge sig selv, hvordan de dengang med simple midler kunne hugge søjler, formationer og indgang til templet ud i den rå klippe. Læg især mærke til de smukke farveskift på klipperne. Stedet er overvældende, og der er hundredvis af nænsomt udhuggede grave, offeraltre og veje med koloner. 

 

Måltider: Morgenmad og aftensmad. 

 

Dag 7 - Wadi Rum

Efter morgenmaden skal I besøge ”Lille Petra” (Al Beidha), en yngre og mindre udgave af Petra, og herefter kører I længere sydpå til Wadi Rum, som udforskes henover dagen. Her skal I på en jeepsafari ind i den måske smukkeste og mest stemningsfyldte ørken. Det bumper ikke så meget, som man ellers skulle tro, da sandet er fint som sne. De lokale kalder ørkenen for månernes dal, og stedet emmer af eventyr. Her er også optaget et utal af film herunder ”Lawrence of Arabia” og ”The Martian” med Matt Damon.

 

Kameler bliver kaldt for ørkenens skibe, og når man sidder på ryggen af en langsomt svajende kamel, er det let at forestille sig, at man sejler ud over ørkenens hav. Er vejret til det, får I måske den smukke solnedgang over Wadi Rum at se. I får et bedre indtryk af beduinernes livsstil ved en traditionel aftensmad, og I overnatter i Wadi Rum i beduin-stil. I sover i telte, men der er stort set samme bekvemmeligheder som på et hotelværelse (der er toilet og varme).

 

Måltider: Morgenmad og aftensmad. 

 

Dag 8 - Aqaba rundtur i byen 

I dag skal i til Jordans sydligste punkt ved Det Røde Hav. Efter morgenmaden tager I en tur til Aqaba by, som er Jordan eneste havneby. Som et brohoved til både Asien og Afrika har byen i tusindvis af år haft stor betydning. I ”Det store arabiske oprør”, afbilledet i filmen ”Lawrence of Arabia”, vandt arabiske styrker i slaget om Aqaba og påførte osmannerne et sviende nederlag. 

 

Måltider: Morgenmad og aftensmad. 

 

Dag 9 - Aqaba

I har oplevet meget på rundrejsen, og derfor dagene i Aqaba afsat til at komme ned i tempo. Læs en god bog ved Det Røde Havs bred, gå en tur eller bad i det behagelige klare vand. 

 

Måltider: Morgenmad og aftensmad. 

 

Dag 10 - Aqaba til Danmark

I samles tidligt med resten af gruppen og kører til lufthavnen. I skal ikke så langt, da I skal flyve hjem fra Aqaba fremfor at tage den lange tur tilbage til Amman lufthavn.

 

Et uforglemmeligt eventyr er ved at være slut, og I kommer hjem med en masse oplevelser i bagagen og klogere på det kludetæppe af kulturer, folk, historie og religioner, der udgør dette område i Mellemøsten.

 

Hoteller

I skal bo på følgende hoteller:

 

 • Strandhotel eller lignende i Amman: 2 overnatninger
 • Dead Sea Spa eller lignende ved Dead Sea: 2 overnatninger
 • Petra Canyon eller lignende i Petra: 2 overnatninger
 • Hasan Al Zawaideh Camp eller lignende Wadi Rum (deluxetelt) i Wadi: 1 overnatning
 • Baity Boutique Hotel eller lignende i Aqaba: 2 overnatninger

 

Der tages forbehold for ændring af hotel til samme standard.

 

Flyinformation

Rejseperiode den 30. april - 9. maj 2024:

 

Der flyves med Turkish Airlines på både ud- og hjemrejsen.

 

Udrejse den 30. april 2024:

 • Afgang København kl. 19.25
  Ankomst Istanbul kl. 23.40
 • Afgang Istanbul kl. 01.45
  Ankomst Amman kl. 04.00

 

Hjemrejse den 09. maj 2024:

 • Afgang Aqaba kl. 02.05
  Ankomst Istanbul kl. 04.50
 • Afgang Istanbul kl. 07.25
  Ankomst København kl. 09.45

 

Der tages forbehold for ændringer af flytiderne.

 

Om Over Alle Bjerge

Over Alle Bjerge er et rejsebureau, der bygger på mere end 20 års erfaring med rundrejser i hele verden. Over Alle Bjerge tilbyder enestående, håndlavede rundrejser for nysgerrige danskere, der ved, at der bag ethvert bjerg venter et uopdaget eventyr.

 

Som oftest vil Over Alle Bjerges gæster gerne langt væk fra hjemstavnen til steder, hvor kun få andre turister har været: det tibetanske højland, mayaernes glemte junglebyer eller bag jerntæppet i Nordkorea. Det er dog ikke altid, at man skal langt væk for at få en storslået oplevelse, hvilket man vil erfare på rundrejser i f.eks. Marokko, Balkan eller Portugal. Det er i mødet mellem kulturer, at forståelse opstår, og vi får et nyt perspektiv på os selv og den verden, vi kommer fra.

 

På Over Alle Bjerges rundrejser er der altid en erfaren, dansk rejseleder med, som sørger for gode informationer og baggrundsviden samt at det praktiske glider let. Man er kort sagt i gode trygge hænder.

 

Over Alle Bjerge er medlem af Rejsegarantifonden nr. 2894.

 

Tryghed på rejsen

Alle rejsebureauer, vi samarbejder med, er medlem af Rejsegarantifonden og følger derfor Udenrigsministeriets vejledninger. Dette betyder, at hvis Udenrigsministeriet ændrer deres risikovurdering og fraråder rejser til dit rejsemål, efter du har købt rejsen, så kan rejsen annulleres.

Rundrejse i Jordan

Her finder du os

Sweetdeal
Gammel Kongevej 60,16
1850 Frederiksberg C

Tlf: +45 82 82 00 04
kundeservice@sweetdeal.dk
CVR nr: 40066284

Om Sweetdeal

Tilbudsmail