Byvandring i København med vin og snacks

Oplev 6 Kulturhistoriske byvandringer v/Historiker Wolfgang Karl inkl. vin & snacks
Værdi

250,-

Spar

100,-

Kun

150,-
Tilbage

Byvandring i København med vin og snacks

Grouped product items
Produkt Navn Price
Byvandring i Ørstedsparken søndag den 10. oktober 2021 kl. 14:00-15:30
Special Price 150,-
Værdi 250,-
Byvandring ved de københavnske volde søndag den 17. oktober 2021 kl. 14:00-15:30 
Special Price 150,-
Værdi 250,-
Byvandring på Vestre kirkegård søndag den 31. oktober 2021 kl. 14:00-16:00 (OBS den varer 2 timer)
Special Price 150,-
Værdi 250,-
Byvandring på Assistens kirkegård søndag den 7. november 2021 kl. 14:00-15:30
Special Price 150,-
Værdi 250,-
Byvandring på Garnisons kirkegård søndag den 14. november 2021 kl. 14:00-15:30
Special Price 150,-
Værdi 250,-
Byvandring i Kongens Have søndag den 21. november 2021 kl. 14:00-15:30
Special Price 150,-
Værdi 250,-
Spar40%
Værdi

250,-

Spar

100,-

Kom med på en spændende byvandring i København v/Historiker Wolfgang Karl

Gå med når historiker og foredragsholder Wolfgang Karl går søndagstur og besøger hhv. Ørstedsparken, De københavnske volde, Assistens kirkegård, Kongens have, Garnisons kirkegård og Vestre kirkegård.

Det bliver både inspirerende og lærerigt - som velkomst til vandringen bliver der serveret et glas vin og lidt snacks, så husk at medbringe eget vinglas til formålet. Wolfgangs hustru Camilla Plougsted er Sommelier og har valgt en vin som matcher dagens vandring.

Camilla & Wolfgang afholder flere foredrag med integrerede vinsmagninger hos Vin & Foredrag, som er en del af Nordic Sommelier Academy både virtuelt og fysisk i deres lokaler på hjørnet af Ryesgade og Læssøegade på Nørrebro. Wolfgang er er uddannet cand. mag. art. fra Münchens Universitet og en af Danmarks mest vidende og erfarne foredragsholdere indenfor historie og har således forelæst på Folkeuniversitet i Århus, Emdrup og København siden 2000.

Wolfgang formår at holde sit publikum interesseret ved at sende flere tangenter ud for at binde det hele sammen til en smuk sløjfe. Wolfgang leverer altid et humørfyldt og spændende arrangement tilpasset deltagerne formidlet 1:1.

6 byvandringer i den lille verdensby København – det bliver seks oplevelsesture som skal gøre os forundret over mangfoldigheden og rigdommen i byens diverse parkanlæg, som man ellers mener at man kender så godt! Og vores fødder vil fortælle os, at København er ret stor, trods alt.

Vinene leveres af Kildetoft Vine. Alle vine kommer fra små kvalitetsvinproducenter håndplukket af Master Sommelier Jess Kildetoft.

Du får:

1 byvandring i København inkl. vin & snacks
Normalpris: 250 kr. pr. person // Sweetdealpris: 150 kr. pr. person

Vælg mellem følgende 6 vandringer og datoer:

 • Ørstedsparken søndag den 10. oktober 2021 kl. 14:00-15:30
 • De københavnske volde søndag den 17. oktober 2021 kl. 14:00-15:30 
 • Vestre kirkegård søndag den 31. oktober 2021 kl. 14:00-16:00 (OBS den varer 2 timer)
 • Assistens kirkegård søndag den 7. november 2021 kl. 14:00-15:30
 • Garnisons kirkegård søndag den 14. november 2021 kl. 14:00-15:30
 • Kongens Have søndag den 21. november 2021 kl. 14:00-15:30

Bemærk, at der er begrænset antal til salg.

Læs mere om de forskellige foredrag: 

Kongens have – den eventyrlige have:

Hvis Danmark var Christian 4. rige og København hans hovedstad – hvorfor skulle den store mand ikke også få sin helt egen have? Kongens have var kongernes og den fine overklasses univers: med ædle planter opstillet i 1600-tallets barokke, symmetriske orden, men der var også plads til frugttræer samt køkkenhave til hoffets forplejning. Der var fontæner og et lysthus og kong Christian byggede sin egen romantiske rede midt i det hele: Rosenborg slot, hvor han oplevede kærlighedens glæder og smerter med sin elskede Kirsten Munk – i dag er der flere skulpturer, der minder om eventyr og kærlighed – nymfen Ekko, liden Gunver, og eventyrenes store fortæller: H.C. Andersen.

Assistens kirkegård – de levendes kirkegård, som et digt (af Dan Turèll):

Et ægte paradoks: Assistensen er en kirkegård, hvor døden virker meget fjernt; et mødested for de levende og de der er gået – der er store gamle gravmonumenter, dog også tit masser af lys og blomster midt i Nørrebro, der hersker sjældent dyster stemning, der er hurtige cyklister og andre folk som har travlt, ammende mødre på en bank ved siden af barnevognene og den smarte unge mand med bærbar computer der ligger på maven i græsset i sommervarmen (hvem mon ligger i jorden under ham?).

Folkelig var denne kirkegård fra 1700-tallets pestepidemi lige fra begyndelsen; i 1799 måtte der formuleres en instruks, hvori det blev forbudt at "Æde- og Drikkevarer falholdes eller fortæres på Kirkegården, eller at der på samme holdes Musik eller foretages noget, der ligner Lystighed." – vi nyder stemningen og ser på de kendtes gravsteder som Bohr, Kierkegaard, Andersen, de store navne – og lægger mærke til de små tegn af liv og kærlighed - en joint hos Dan Turèll, en bamse hos Natasja…

Ørstedsparken – en roman fra romantikkens tid:

Parken er en del af Københavns gamle forsvar, den militære struktur kan stadig identificeres – hvis man vil, bedre er det vel at nyde den romantiske
stemning: flotte gamle træer, dejlige perspektiver, helt naturligt og nøje planlagt – typisk for det man kalder ”en engelsk have” fra 1800-tallet,
romantisk og moderne: den fine bro over den lille sø er ”udført som et smedejernsgitter og er formentlig Danmarks ældste bro af denne type.”

Mange skulpturer i parken fortæller historier, som kunne være stof for store romaner. Til 1800-tallet hører også den grænseløse beundring for antikkens skulpturer – og de er der mange af! Vi må i hvert fald finde dem, der har med vin at gøre! En satyr? Bacchus barnet?

Vestre kirkegård – det borgerlige epos...:

Et epos er den store fortælling, lang og udførlig; borgerlig er det tidsalder hvor denne kirkegård blev anlagt, 1870. København vokser, bliver industriby, derfor er Vestre Kirkegård den største af de Københavnske kirkegårde, der ligger mange arbejder begravet her, men også deres arbejdsgiver, de store mænd fra industrien, fx H.N. Andersen, erhvervsmand, etatsråd og stifter af Østasiatisk Kompagni.

Episke fortællinger om første verdenskrig, gullaschbaronerne og 19 døde engelske soldater, offer for den ”spanske syge”; om den danske politik mellem systemskifte og besættelsestiden, P.Munch og Stauning og de mange tyske døde fra anden verdenskrigs tid; et overskrift fra 2016: ” Det Røde Hav er klar til at modtage Anker” – rød, fordi der hviler så mange kendte socialdemokrater ved den lille sø på kirkegården... Hvordan Danmark blev moderne kan ses under turen – Carl Nielsens gravsted med Cheruber, skabt af hans hustru Anne og ikke langt derfra Jazz trompeter og bandleader Thad Jones´gravsten med bogstaver, der swinger. 

Københavns voldanlæg – en militærisk ballade:

Hvornår begyndte det københavnske borgerskab at promenere på byens volde store bededagsaften? Var det Vor Frue kirkes klokkespil fra 1747 der lokkede dem ud, til voldene, hvor det duftede af forår og nyudsprungne træer? Klokkespillet blev ødelagt i 1807, som så meget andet i byen under bombardementet... En ballade er et digt, der fortæller en historie, og der er mange dramatiske historier at fortælle på en tur med Ravelinen i Christianshavn som udgangspunkt.

København var en fæstning, der var kampklar, med en flåde, der var værdig en stormagt, indtil ny militærteknologi gjorde voldene overflødig. Mens vi nyder en fredelig tur tager vi de militære briller på, og landskab forvandler sig til ”terræn” og Christianitter til københavnske borger fra svenskerkrigenes tid.

Garnisons kirkegård – Københavns måske fornemmeste kirkegård?:

Panegyrik er Antikkens store lovsang, den rosende tale, som vel kan være i fare til at blive ukritisk begejstret, svulmende... Men vi er jo i ”soldaterkirkegården”! Grundlagt af Danmarks første enevældige konge, Frederik 3. i 1664, hvor mange ”danske Krigere” hviler, fra 1800-tallets sønderjyske krige – også den uheldige krigsherre fra 1864, Christian de Meza.

”Hærens egen kirkegård er pudsigt nok helt umilitaristisk og fuldstændig blottet for normal militær orden med rækker og geled.” (P. Olesen) Denne (ikke kun!) militærhistoriske have ligger som en fredfyldt oase mellem den US-amerikanske og den russiske ambassade på Østerbro. Ingen hast: Kirkegården, som er underlagt hærens øverste myndighed, skal indtil videre ligge til år 2150.

Det skal du huske: 

 • Værdibeviset er gyldig til 1 deltager og den valgte vandring.
 • Varighed: 1,5-2 timer
 • Husk: Eget vinglas
 • Billetten er ikke personlig og kan således uden videre overdrages eller bortgives som gave.
 • For hver vandring kræves minimum 20 personer tilmeldt for gennemførelse. Der vil være mulighed for at flytte til en af de andre datoer, hvis den valgte dato ikke har nok deltagere. Arrangøren kontakter dig direkte, hvis der ikke er nok tilmeldinger.
 • Der findes ikke dårligt vejr - kun dårlig påklædning, så vi opfordrer til at klæde sig på efter vejrforholdene. Pak evt en ekstra trøje og paraply i tasken. 
 • Hunde er velkomne til vores arrangementer, men det er 100% på ejers ansvar, at hunden holdes i snor og ikke er til gene for de andre deltagere.
 • Ved udeblivelse anses billetten som indløst. Ved afbud refunderes billetterne ikke, men de kan eventuelt byttes til en anden dato inden for samme deal, såfremt ledige pladser. Aftale herom skal ske inden gennemførelse af arrangement. Ellers anses beviset for indløst.
 • Bemærk, at der ikke udsendes påmindelse eller yderligere bekræftelse efter køb.
 • Bemærk, at der er begrænset antal til salg.

Generel info: 

 • Værdibeviset fremsendes umiddelbart efter dit køb. Tjek dit spamfilter, hvis du ikke modtager det. 
 • Samarbejdspartneren er Nordic Sommelier Academy ApS. Tjenesteydelsen leveres af samarbejdspartneren. Sweetdeal er derfor ikke ansvarlig for eventuelle fejl eller mangler i forbindelse med samarbejdspartnerens levering af tjenesteydelsen, medmindre andet følger af ufravigelig lovgivning. 
 • Vær opmærksom på, at køb af billetterne falder ind under § 17, stk. 2 jf. § 9, stk. 2, nr. 2a. under handelsbetingelser, og ikke kan refunderes.
 • Ved køb finder købelovens mangelsregler anvendelse. 
 • Sweetdeal er udelukkende formidler af dette tilbud. Alle spørgsmål vedrørende dealen bedes rettet til nedenstående: 

Aftalepart: 
Nordic Sommelier Academy ApS
Åboulevard 6, 1.
2200 København
E-mail: [email protected]
CVR: 36735643
Deal ID: 184829